top of page

Koppermaandagprent 2016

en ander werk

Tentoonstelling  jan/febr 2016

Grafisch Centrum Groningen

Warmoesstraat

Groningen

Symposium en internationale groepstentoonstelling, Tidaholm in Zweden juli 2015

 Wantij 

 duo tentoonstelling Lauwersoog mei 2015

Tentoonstelling van schilderijen en steendrukken in de Visserijloods te Lauwersoog.

We zijn gewend dat het waddenlandschap ons wordt voor gesteld als iets wat je mag beleven, waar je mag bijkomen. Maar zijn wij er echt onderdeel van? Ervaren we het als plek die ons voedt?

De kunstenaars Wester en Kaldenberg zoeken naar die diepere verbinding. Wester vaart op de Waddenzee en raapt daar oesters; Leen Kaldenberg bereidt als kok goed en eerlijk eten met vis en schelpdieren van het Wad.

In de Visserijloods presenteren zij twee verschillende wijzen waarop het Wad als twee stromen van kunst wordt ervaren.Kaldenberg toont de ritmiek van het water in zijn schilderijen met eitempera. In deze schildertechniek weet hij bij uitstek de ingehouden kleurenrijkdom van het Wad op te roepen.

Juco Wester tekent op de harde steen de stroom van het ongeremde voortgaan van diezelfde Wadden.  Eenmaal afgedrukt op een mooi stuk papier suggereert de subtiliteit van zijn lijnen het continue stromen, óf is het de schittering van het licht op het natte zand?

Beiden concentreren zich op het evenwicht in het natuurlijk proces. Alsof wij ons mogen bezinnen op de innerlijke harmonie van ons milieu.

De tentoonstelling toont niet de expressieve krachten in die natuur, maar de stilte van het wantij, dat moment van evenwicht waar stromingen elkaar ontmoeten. Mei 2015

 

Groepstentoonstelling Noordelijke Steendrukkers in het Grafisch Centrum Groningen

febr. 2015

Groepstentoonstelling Noordelijke Steendrukkers in het Rechthuis te Aduard nov. 2014

bottom of page